Potwierdź swój adres e-mail klikając na wysłany link. Wyślij jeszcze raz

Jedzenie i picie

Pozostałe kategorie

Ostatnie komentarze

Zaloguj się żeby móc pisać i odpowiadać na komentarze.
Karol Szczygielski udostępnił(a) publicznie
8 miesięcy temu
hate dislike okay like love
Lubi
Klasyka godna polecenia, niestety w Polsce bardzo rzadkie, ja wyhaczyłem we Włoszech.
Piotr Jagielski udostępnił(a) publicznie
1 rok temu
Hmm, brzmi niezbyt apetycznie.
Piotr Jagielski udostępnił(a) publicznie
1 rok temu
Pierwsza warka (2015), którą miałem szczęście spróbować była rzeczywiście dobrym piwem, jeśli ktoś lubi piwa deserowe. Smakowało trochę jak śliwki w likierze i czekoladzie no i generalnie czegoś takiego nie było do tamtej pory w Polsce, nie rozchodziło się jakoś zabójczo, bo jeszcze wtedy cena 30 zł za butelkę była czymś niezwykłym. Kolejna warka (2016) podobno na tej samej recepturze, więc smak powinien być mniej więcej ten sam ale za to cena od 60 zł wzwyż i bardzo mały "nakład" spowodowały takie szaleństwo, że obecnie puste butelki po Prunum chodzą na aukcjach po kilkadziesiąt zł. Ta cena jednak moim zdaniem jest nieadekwatna jesli chodzi o samo piwo, płaci się więc za udział w całym zjawisku jakie wyrosło wokół tego piwa. Cytując Kopyra "Sztosy muszą być drogie" ale jednak w granicach rozsądku, dlatego 30 zł wydaje mi się ceną rozsądną, 60+ zawyżoną, zwłaszcza, że jest to w tej chwili jedyne piwo osiągające takie ceny i pozostawiające dziesiątki złotych za sobą inne równie porządne piwa, co pokazuje poziom rozdmuchania wokół tego produktu.
1 rok temu
Jeszcze mała dygresja. Właśnie piję piwo Donald T. za 14,90 i uważam, że podobny poziom :)
1 rok temu
Karol Szczygielski udostępnił(a) publicznie
1 rok temu
hate dislike okay like love
Uwielbia
Pierwsze piwo od dawna, które tak mi posmakowało i dodatkowo jestem usatysfakcjonowany, że z nowego Browaru Łańcut :)
Marta Jagielska udostępnił(a) publicznie
1 rok temu
hate dislike okay like love
Lubi
Jest tradycyjnym greckim alkoholem i tylko tam jest wytwarzany. Tsipouro zawiera około 42 proc. alkoholu na opakowanie, powstaje z pozostałości z pras winogronowych. Nazwę Tsipouro używa się na przestrzeni całego kraju oprócz Krety, gdzie ten sam alkohol o mocnym smaku znany jest pod nazwą "Tsikoudia". W niektórych rejonach Grecji funkcjonuje też orientalna nazwa "Raki".